Nov 13, 2018

Vjekoslav Knežević

Kako postići brži rast kose, dugu i ravnu kosu?

Duga ravna kosa, kako vam to zvuči? Lakše je reći nego postići, to zahtijeva mnogo strpljenja i dodatnu njegu. U nastavku slijedi pet savjeta kako ubrzati rast kose i uživati u dugoj prekrasnoj i zdravoj kosi.

1.Zdravo vlasište

Zdravlje naše kose započinje sa zdravljem našeg vlasišta. Da biste ga održali u dobrom stanju, koristite jednom mjesečno šampon za dubinsko čišćenje kose, izbjegavajte proizvode za kosu koji sadrže soli (kloride) i sulfate, a također masirajte svoj skalp. Svakodnevna masaža vlasišta znatno poboljšava cirkulaciju krvi, potiče rast i povećava gustoću kose.

2.Smanjite lomljenje kose

Najveća prepreka rastu duge kose je lomljenje. Za postizanje smanjenog lomljenja kose postoji nekoliko dobrih savjeta, kao na primjer spavanje na svili (glatka površina znači manje trenja), izbjegavajte ekstenzije (stežu kosu i lome je), smanjite kemijske tretmane kose i grijače - izbjegavajte često feniranje i ravnanje kose peglom te zadržite kosu prirodnom umjesto vezanja u rep i pletenica.

3.Balansirana dijeta

Ono smo što jedemo i vjerovali ili ne, balansirana dijeta koja sadrži omega-3 i omega-6 masne kiseline, biljni proteini, vitamini i slično su ključni za postizanje bržeg rasta kose, jaču i zdraviju kosu. Zato nemojte podcijeniti važnost prehrane i uključite spomenute namirnice u prehranu. Vidjet ćete veliku razliku.

4.Redovito održavanje vrhova kose

Dobro je poznato da ispucani vrhovi izazivaju lomljenje kose, a da biste spriječili njihovo pucanje, redovito ih održavajte i uživajte u zdravijoj i duljoj kosi.

5.Hrana za kosu (proizvodi za kosu)

Ako želimo ubrzati rast kose, moramo joj povećati vlažnost, dati prirodne hranjive tvari i vitamine. Korištenje maski koje se temelje na vodi, prirodnih ulja i seruma za kosu ubrzat će rast kose i učiniti ju svilenkastom i glatkom na dodir.

Ne možemo očekivati da će nam kosa narasti preko noći, ali zasigurno imamo mnoštvo načina da postignemo da nam kosa raste brže i bude jača. Lijepa duga kosa zahtjeva bavljenje s njom, ali se zasigurno isplati.